fbpx
ДОБРЕ ДОШЛИ НА БОРДА НА МЕЖДУНАРОДНАТА КОСМИЧЕСКА СТАНЦИЯ
Превърни се в същински космически механик, разбери какво е устройството на космическите станции и проектирай твоя станция.
По време на това занятие ще научим всичко за живота на астронавтите в Космоса и ще разгледаме устройството на Международната космическа станция. Ще разгледаме различните модули на Станцията и космическия кораб “Съюз”. Ще видим как астронавтите работят, хранят се, почиват, поддържат тялото си здраво и как се забавляват докато са в Космоса. Ще отговорим на въпроси като “Колко изгреви и залези можем да видим за едно денонощие от Космическата станция?”, “Колко е часът на Станцията?”, “Какво можем да правим в модула “Купола”?”, “Как изглежда запалена свещ в безтегловност?”, “Има ли душове в Космоса?”, “Защо астронавтите летят като Супермен докато са в Космоса?”, “Кой е Робонавт?”, “Как ходим до тоалетна в Космоса?” и още много други.

Децата имат възможност да видят отблизо и да изпробват астронавтски костюм, както и да разгледат отблизо макет на космическа тоалетна.

Малчуганите ще приложат наученото за космическите станции и ще направят собствена космическа станция, с всички необходими модули, нужни за пълноценна научна астронавтска дейност на борда.