fbpx

Какво е Space Academy?

Космическа академия за деца предлага иновативни космически програми за деца от 6 до 15 г.

Космическа академия за деца помага на децата да развият умения и любов към науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM дисциплините) и ги подготвя да бъдат лидери на бъдещето, изучавайки задълбочено космически науки.

Тихомир Димитров

Основател / Ментор

Даваме на децата трайни и задълбочени познания в областта на Космоса, за да придобият качества и умения, необходими за успех в професиите на бъдещето. Целенасочено развиваме творческата мисъл на децата и насочваме интереса им към науката, технологиите, инженерството и математиката (СТЕМ).

С помощта на игри и проекти децата се превръщат в астронавти, които пътуват до Луната и Марс. Събуждаме спящия инженерен гений у малчуганите като им даваме възможност да проектират и изстрелят собствени ракети. Чрез наученото при нас те могат да станат част от истински космически мисии в близкото бъдеще.

Нашите авторски иновативни програми от по 6 модула, плюс допълнителни специални практически проекти, задават у децата цялостна представа за Космоса и мястото на човека в заобикалящия го свят в невероятни детайли, поднесени по интересен и забавен начин.

КАЧЕСТВА И УМЕНИЯ

Нашите преподаватели са специалисти – педагози от космическия сектор, които успешно задържат вниманието на децата по време на заниманията, и провокират тяхната жажда за знания, творческа мисъл и желание за постигане на резултати.

Професионализъм, малки групи, индивидуално внимание и подход към всяко дете

Ние успяваме гарантирано да ангажираме вниманието на децата през целия им престой при нас

Индивидуална обратна връзка и снимки от занятията за всеки родител

НАШИЯТ ЕКИП

За нас е важно да развием ума, творческата мисъл и любовта на децата към науката и да оправдаем доверието на техните родители.
Тихомир Димитров

Тихомир Димитров

ментор / IT

Бакалавър по информатика
Магистър по астрономия и популяризация на астрономията
Магистър по авиокосмическо инженерство
Завършил Международния космически университет в САЩ
Диана Иванова

Диана Иванова

ментор

Магистър по приложна математика
Магистър по астрономия и популяризация на астрономията
Пламена Петрова

Пламена Петрова

ментор

Магистър по астрономия и популяризация на астрономията

СЪВЕТНИЦИ

Нашите съветници са високо квалифицирани специалисти от космическата индустрия.

Ние се допитваме до специалисти не само от космическата сфера, но и от други отрасли. Само така успяваме да намерим правилната посока.

д-р Владимир Божилов

д-р Владимир Божилов

съветник

Alberto Bengoa

Alberto Bengoa

съветник

ПАРТНЬОРИ

Ние сме си поставили високи цели, а именно да предлагаме космическо обучение на световно ниво, да научим децата на най-новото от космическата индустрия, да ги вдъхновим да постигат чудеса и най-вече да вярват в себе си!

За да успеем в нашата мисия ни е нужна подкрепа и ние търсим организации, които гледат смело в бъдещето.