fbpx
КАК ДА ОПАЗИМ НАШИЯ РОДЕН ДОМ – ЗЕМЯТА!
Да научим как можем всички заедно, с действията си всеки ден, да запазим планетата ни и да оставим чисто място за бъдещите поколения.
По време на това занятие ще се запознаем с може би най-сериозния проблем, пред който е изправено човечеството през 21-ви век – промяната на климата! Ще научим за проблема “Глобалното затопляне” и как човешката дейност допринася за затоплянето на планетата ни. Ще разгледаме “лошите” газове и какво ще стане ако се стопят ледените шапки на Земята. Ще разсъждаваме върху понятия като устойчиво и неустойчиво производство и изразходване на енергия. Ще отговорим на въпроси като “Къде се намират “белите дробове” на Земята?”, “Защо нефтът и въглищата са толкова важни за човешката цивилизация в момента?”, “Защо употребата на телешко месо трябва да бъде преустановена?”, “Ще изчезне ли полярната мечка съвсем скоро?” и още много други.

Децата имат възможност да научат за конкретни ежедневни действия, с които могат (а и всички ние) да живеят целесъобразно и умно, без да вредят на планетата ни, а напротив – да помогнат да се справим с климатичните проблеми.