fbpx
НАШИЯТ КОСМИЧЕСКИ СЪСЕД МАРС
Научи за трагичната история на Марс и за изненадите, които той предлага и днес.
Това занятие е посветено на Марс! Ще погледнем планетата отблизо, ще научим колко е голяма, каква е температурата на повърхността, строежа на атмосферата и, има ли вулкани и какво са мислели хората за Марс само преди един век. Ще отговорим на въпроси като “Кое е най-дълбокото място на Марс?”, “Има ли извънземни на повърхността?”, “Защо Марс е имал голям океан и къде е водата на Марс днес?”, “Как кацат марсоходите на Червената планета?”, “Кой е марсианският детектив и как се прави топографска карта на цяла планета?”, “Кой е “Екскурзиантът”?”, “Откъде знаем, че преди милиарди години Марс е бил много подобен на Земята?” и още много други.

Децата имат възможност да видят макет на Марс, марсиански кратер, макети на истински марсоходи и възстановка на процеса, чрез който те проверяват дали в почвата на Марс има живот. Те ще могат да видят повърхността на Червената планета с помощта на стерео очила така сякаш са стъпили там наистина.

Малчуганите ще направят свои собствени марсиански карти и ще получат марсиански паспорти, пълни с любопитни факти за Червената планета.