fbpx
ПРИКЛЮЧЕНИЕ НА ЧЕРВЕНАТА ПЛАНЕТА
Затегни колана и се подготви за най-невероятното пътешествие, което човечеството предстои да направи съвсем скоро – да се заселим на Марс.
Има безброй трудности около пътуването и създаването на човешка колония на Червената планета. По време на това занятие ще разгледаме отблизо кои са технологиите, които създаваме днес, за да стане възможно това – астронавтски костюми, хабитати за живот, лаборатории, оранжерии, системи за гориво и добив на енергия (на Марс няма нефт и въглища), ракети, спускателни апарати и марсоходи. Ще разгледаме също така кои биха били негативните ефекти върху човека в следствие на един дълъг престой на Червената планета. Ще отговорим на въпроси като “Колко дълго е пътуването до Марс?”, “Как точно се каца на Марс?”, “Какво разработваме днес, за да успеем да стигнем до Червената планета?” и още много други.

Ще разделим малчуганите на екипи, които ще построят отделни бази на марсиански терен. Те трябва да вземат предвид всичко научено и да изберат подходящо място за всичко – от помещенията за живеене и стартовите площадки до слънчевите ферми и пътищата. След това предстои съединяване на отделните селища и превръщането им в първия марсиански град.