fbpx

ДЕТСКИ КОСМИЧЕСКИ ЛАГЕР „Юндола“

21 – 28 юли 2024

28 юли – 04 август 2024

 

Летен космически лагер за деца на възраст от 7 до 13 години!

През 2024 г. се навършват 55 години от стъпването на човек за пръв път на лунната повърхност!

По тази причина организираме невероятно космическо приключение за деца от цяла България в село Юндола и така ще съчетаем космическите знания и вдъхновение с много игри, танци и приятни преживявания сред природата.

Каним Ви на незабравимо лятно космическо преживяване!

Цена

800 лв  730 лв (7 нощувки)

свободни места

21 – 28 юли: 1 място

28 юли – 4 август: 2 места

За повече информация и въпроси:

Телефон: 0889 434329

Имейл: info@spaceacad.com

Детски космически лагер Юндола

Местност Юндола

Юндола се намира на 15 км западно от балнеолечебен курорт Велинград, на 1400 м надморска височина. Селото е разположено на предела между две планини сред уникална и живописна природна среда. Територията на Юндола заема част от Западните Родопи и най-източните дялове на Рилския масив. От Юндола могат да се поемат различни туристически маршрути в Рила и Родопите. Името на Юндола е с турски произход (от думата „юндол“) и означава „пазар на вълна“. Районът представлява кръстопът на четири посоки – Велинград, Белово, Белмекен и Разлог.

Настаняване в УОГС „Г. Аврамов“ – Юндола

УОГС „Г. АВРАМОВ“ се намира на един от хълмовете в село Юндола, с красива гледка към местността. Хотелът предлага всички необходими удобства, за да се чувстват малчуганите щастливи по време на престоя си. Децата ще бъдат настанени в тройни стаи за 7 нощувки с осигурени закуска, обяд и вечеря. Осигурено е и вегетарианско меню за желаещите.

Постоянно медицинско лице на място

Транспорт

Обадете се на 0889434329 за въпроси относно групов транспорт от София до Юндола (не е включен в пакетната цена).

По време на лагера ще има постоянен лекар на щат за ваше и наше спокойствие.

УЧЕБНА ПРОГРАМА

Обучаваме децата с най-новото от космическите науки по наша оригинална учебна програма от космически занятия за деца на тази възраст.

Програмата на лагера е специално разработена от преподавателски екип с опит от космическата индустрия в чужбина, на принципа на проектното обучение – децата разработват проекти по зададени за конкретния период теми. Обучението чрез проекти е съвременен иновативен подход, чрез който децата възприемат пълноценно информацията и се подбужда интереса им.

По време на лагера всяко дете ще изработи:

 • собствени космически проекти в час
 • водна ракета, която ще изстреляме до 100 метра височина
 • собствен луноход или марсоход

Всички дейности по програмата са безопасни и съобразени с възрастта на участниците. Дневният режим на децата е комбиниран със здравословно и балансирано хранене.

Космическа разходка с Meta Quest 3 VR set

Fun 3D Illustration of an astronaut with a VR Helmet
Космосът трябва да бъде преживян! Затова всяко от децата на лагера ще има възможност да преживее по свой начин космическото пространство чрез нашите VR сетове (поставят се на глава).

 

 • Разходка сред планетите в Слънчевата система
 • Пътешествие до Луната и обратно (така както са пътували астронавтите от мисиите Аполо)
 • Извършване на космическа мисия отвътре и отвън на Международната космическа станция

Гост-лектори водещи популяризатори на науката за Космоса в България

Имаме желание да научим децата на най-новото, което се случва в космическия свят днес, както и да вдъхновим подрастващите по пътя на науката, защото нашите деца са хората, които ще бъдат лидери през утрешния ден и създатели на бъдещето на човечеството!

Затова сме поканили гост – лектори, водещи популяризатори на науката за Космоса в България. Те ще вдъхновят децата за всичко от космическия свят, в който живеем днес.

Посещение на авиационен център – летище „Ратан“ в Долна баня

Авиационен център – летище „Ратан“ в Долна баня е чудесно място където човек може да се научи да пилотира самолет! Един от нашите лектори и организатори – Тихомир Димитров – е взел своя личен лиценз за пилот на това летище. Центърът и летището се намират много близо до Рила планина (връх Мальовица и Мусала), както и най-големите летища в България – в София и Пловдив. Летището съчетава красива природа, отлична материална база, опитни инструктори и надеждни леки самолети. Възпитаниците и пилотите-преподаватели в „Ратан“ са успешни професионални и любители пилоти.

Като част от посещението ни в авиационния център, децата ще имат възможност да седнат в кокпита на лек самолет, да им обясним основните принципи на летенето със самолет, да им покажем за какво служат уредите вътре, както и да им покажем основните части на самолета, къде и с какво се зарежда, както и какво представлява двигателя му. Децата ще имат също така възможност да видят залата за обучение на пилотите, както и радио-навигационната кула, чрез която се комуникира с излитащите и кацащите самолети. Ако имаме късмет, по време на визитата ни можем да видим и някой излитащ или кацащ самолет!

Няма да осъществяваме полети с деца!

Разходка и посещение на плиоценски парк в Дорково

Плиоценският парк в Дорково е палеонтологичен музей, в който могат да се видят част от над 600 струпани кости от общо над 30 вида животни на едно място. Това е най-голямото палеонтологично находище на Балканите и втората най-значима експозиция в Европа. За пръв път изкопаемите останки са намерени през 30-те години на 20-ти век, но чак през 80-те години на миналия век се разкрива мащаба на цялото находище край Дорково. За няколко години проучвания на находището, се стига до извода, че то е най-богатото находище на останки от животното мастодонт в света. Предполага се, че природно бедствие е унищожило цяло стадо мастодонти край брега на древна река. При проведените българо-френски експедиции са открити бивни, кътници и части от скелети от над 30 вида гръбначни животни.

Посещение на ферма за щрауси Ostrich Fun

Добре Дошли в Щраусово Забавление – като част от нашето пътешествие, ще посетим фермата за щрауси Ostrich Fun, където децата ще могат да видят и нахранят щраусите, а (ако те са в настроение) дори и да седнат върху тях за снимка! 🙂
 
Във фермата се отглеждат „ черни африкански щрауси”, наречени така, заради оперението на мъжките индивиди. Фермата разполага с ресторат, в който могат да се консумират щраусови омлети и несравнимия щраусов стек-пържола. Посетителите могат да закупят разнообразни сувенири и дрехи, произведени от щраусови яйца и пера. Много често посетителите на фермата биват възнаградени с атрактивен „ танц на любовта”, изпълняван от мъжките щрауси, които много обичат да са в компанията на гостите на „Щраусово забавление”.

Занятия по английски език

(ако позволява натовареността на графика)

Английският език е в основата на адекватното образование на децата. Той е в основата на международния начин на комуникация и изучаване на науката за Космоса (а и не само). Разбира се, в рамките на 7 дни децата не могат да научат английски, но ние се стараем да им дадем солидни основи.

Децата ще изучават:

 • едни от най-често употребяваните думи в космическите науки
 • основни техники за построяване на изречения на английски език
 • основните времена в английския език

Занятия по ракетомоделизъм и изстрелване на ракети

Като част от нашата програма децата изработват ракети, които изстрелваме от космодрума до хотела! Какво по-невероятно от това да си на 10 и да изстреляш собствена ракета?!

Този проект запознава децата с устройството на ракетите и принципа им на действие, както и дава основни знания по ракетно инженерство, работа с инструменти и кои са най-важните неща, които трябва да се вземат предвид, за да бъде изстрелването на една ракета успешно.

Наблюдения с телескопи

С помощта на нашите професионални астрономи изследваме нощното небе в цялата му красота. Изживяването е незабравимо, децата остават впечатлени от гледките на планетите и това посява в тяхната психика трайна любов към Космоса и космическите науки за цял живот!

Астро парти с церемония по дипломиране със сертификати

След едноседмичен усилен труд, много нови знания и незабравими приключения, ще отпразнуваме 55 годишнината от стъпването на Нийл Армстронг – първият човек стъпил на Луната – като преоблечем нашите космически кадети като астронавти и ще ги наградим със сертификати за завършено космическо обучение при нас! Но нека децата да знаят, че трябва да положат истински труд и да проявят любознателност, за да ги достъпим до тази церемония и получаването на космически сертификат! Нашият екип ще селектира за участие в церемонията само тези деца, които покажат добри резултати по време на космическото си обучение.

Игри и народни танци

Правим всичко възможно децата да изживеят едно магическо лято с нас! Затова отделяме и много време за игри, създаване на нови приятелства, уроци по народни танци и организирана разходка из Юндола да преоткрием природата.

Цена

800 лв  730 лв (7 нощувки)

свободни места

21 – 28 юли: 1 място

28 юли – 4 август: 2 места

Включва:

 • 6 или 7 нощувки в УОГС „Аврамов“, Юндола + закуска, обяд и вечеря
 • ежедневна космическа програма с обучителни проекти за деца
 • гост лектори водещи популяризатори на науката за Космоса в България
 • Летище „Долна баня“
 • Плиоценски парк в Дорково
 • Ферма за щрауси Ostrich Fun
 • космическа разходка с Meta Quest 3 VR
 • занятия по английски език
 • изработване и изстрелване на ракети
 • наблюдения с телескопи
 • астро парти / дипломиране
 • уроци по народни танци

не включва транспорт от и до София

За повече информация и въпроси:

Телефон: 0889 434329

Имейл: info@spaceacad.com

Моменти от изминали години