ДЕТСКИ КОСМИЧЕСКИ ЛАГЕР

„Юндола 2022“

24 юли – 31 юли

Добре дошли на нашия летен космически лагер за деца на възраст от 7 до 13 години!

През 2022 г. се навършват 53 години от стъпването на човек за пръв път на лунната повърхност!

По тази причина организираме невероятно космическо приключение за деца от цяла България в село Юндола и така ще съчетаем космическите знания и вдъхновение с много игри, танци и приятни преживявания сред природата.

Каним Ви на незабравимо космическо лятно преживяване!

СЕЛО ЮНДОЛА

Юндола се намира на 15 км западно от балнеолечебен курорт Велинград, на 1400 м надморска височина. Селото е разположено на предела между две планини сред уникална и живописна природна среда. Територията на Юндола заема част от Западните Родопи и най-източните дялове на Рилския масив. От Юндола могат да се поемат различни туристически маршрути в Рила и Родопите. Името на Юндола е с турски произход (от думата „юндол“) и означава „пазар на вълна“. Районът представлява кръстопът на четири посоки – Велинград, Белово, Белмекен и Разлог.

Yundola
Yundola
Yundola
Yundola
Yundola

НАСТАНЯВАНЕ В УОГС „Г. АВРАМОВ“ – ЮНДОЛА

УОГС „Г. АВРАМОВ“ се намира на един от хълмовете в село Юндола, с красива гледка към местността. Хотелът предлага всички необходими удобства, за да се чувстват малчуганите щастливи по време на престоя си. Децата ще бъдат настанени в тройни стаи за 6 или 7 нощувки (от 24 юли до 31 юли) с осигурени закуска, обяд и вечеря. Осигурено е и вегетарианско меню за желаещите.

УОГС Юндола
УОГС Юндола
УОГС Юндола
УОГС Юндола
УОГС Юндола
УОГС Юндола
УОГС Юндола
УОГС Юндола
УОГС Юндола

ПОСТОЯННO МЕДИЦИНСКО ЛИЦЕ НА МЯСТО

ТРАНСПОРТ

Обадете се на 0889434329 за въпроси относно групов транспорт от София до Юндола (не е включен в пакетната цена).

По време на лагера ще има постоянен лекар на щат за ваше и наше спокойствие.

УЧЕБНА ПРОГРАМА

Обучаваме децата с най-новото от космическите науки по наша оригинална учебна програма от космически занятия за деца на тази възраст.

Програмата на лагера е специално разработена от преподавателски екип с опит от космическата индустрия в чужбина, на принципа на проектното обучение – децата разработват проекти по зададени за конкретния период теми. Обучението чрез проекти е съвременен иновативен подход, чрез който децата възприемат пълноценно информацията и се подбужда интереса им.

По време на лагера всяко дете ще изработи:

 • собствени космически проекти в час
 • водна ракета, която ще изстреляме до 100 метра височина
 • собствен луноход или марсоход

Всички дейности по програмата са безопасни и съобразени с възрастта на участниците. Дневният режим на децата е комбиниран със здравословно и балансирано хранене.

Гост-лектори водещи популяризатори на науката за Космоса в България

Имаме желание да научим децата на най-новото, което се случва в космическия свят днес, както и да вдъхновим подрастващите по пътя на науката, защото нашите деца са хората, които ще бъдат лидери през утрешния ден и създатели на бъдещето на човечеството!

Затова сме поканили гост – лектори, водещи популяризатори на науката за Космоса в България. Те ще вдъхновят децата за всичко от космическия свят, в който живеем днес.

Посещение на авиационен център – летище „Ратан“ в Долна баня

Авиационен център – летище „Ратан“ в Долна баня е чудесно място където човек може да се научи да пилотира самолет! Един от нашите лектори и организатори – Тихомир Димитров – е взел своя личен лиценз за пилот на това летище. Центърът и летището се намират много близо до Рила планина (връх Мальовица и Мусала), както и най-големите летища в България – в София и Пловдив. Летището съчетава красива природа, отлична материална база, опитни инструктори и надеждни леки самолети. Възпитаниците и пилотите-преподаватели в „Ратан“ са успешни професионални и любители пилоти.

Като част от посещението ни в авиационния център, децата ще имат възможност да седнат в кокпита на лек самолет, да им обясним основните принципи на летенето със самолет, да им покажем за какво служат уредите вътре, както и да им покажем основните части на самолета, къде и с какво се зарежда, както и какво представлява двигателя му. Децата ще имат също така възможност да видят залата за обучение на пилотите, както и радио-навигационната кула, чрез която се комуникира с излитащите и кацащите самолети. Ако имаме късмет, по време на визитата ни можем да видим и някой излитащ или кацащ самолет!

Няма да осъществяваме полети с деца!

Dolna banya
Dolna banya
Dolna banya
Dolna banya
Dolna banya
Dolna banya
Dolna banya
Dolna banya
Dolna banya
Dolna banya

Разходка и посещение на плиоценски парк в Дорково

Плиоценският парк в Дорково е палеонтологичен музей, в който могат да се видят част от над 600 струпани кости от общо над 30 вида животни на едно място. Това е най-голямото палеонтологично находище на Балканите и втората най-значима експозиция в Европа. За пръв път изкопаемите останки са намерени през 30-те години на 20-ти век, но чак през 80-те години на миналия век се разкрива мащаба на цялото находище край Дорково. За няколко години проучвания на находището, се стига до извода, че то е най-богатото находище на останки от животното мастодонт в света. Предполага се, че природно бедствие е унищожило цяло стадо мастодонти край брега на древна река. При проведените българо-френски експедиции са открити бивни, кътници и части от скелети от над 30 вида гръбначни животни.

Дорково
Дорково
Плиоценски парк Дорково
Дорково

Занятия по английски език

(ако позволява натовареността на графика)

Английският език е в основата на адекватното образование на децата. Той е в основата на международния начин на комуникация и изучаване на науката за Космоса (а и не само). Разбира се, в рамките на 7 дни децата не могат да научат английски, но ние се стараем да им дадем солидни основи.

Децата ще изучават:

 • едни от най-често употребяваните думи в космическите науки
 • основни техники за построяване на изречения на английски език
 • основните времена в английския език

Занятия по ракетомоделизъм и изстрелване на ракети

Като част от нашата програма децата изработват ракети, които изстрелваме от космодрума до хотела! Какво по-невероятно от това да си на 10 и да изстреляш собствена ракета?!

Този проект запознава децата с устройството на ракетите и принципа им на действие, както и дава основни знания по ракетно инженерство, работа с инструменти и кои са най-важните неща, които трябва да се вземат предвид, за да бъде изстрелването на една ракета успешно.

Rocket Launches Kids
rocket launches

Наблюдения с телескопи

С помощта на нашите професионални астрономи изследваме нощното небе в цялата му красота. Изживяването е незабравимо, децата остават впечатлени от гледките на планетите и това посява в тяхната психика трайна любов към Космоса и космическите науки за цял живот!

Астро парти с церемония по дипломиране със сертификати

След едноседмичен усилен труд, много нови знания и незабравими приключения, ще отпразнуваме 53 годишнината от стъпването на Нийл Армстронг – първият човек стъпил на Луната – като преоблечем нашите космически кадети като астронавти и ще ги наградим със сертификати за завършено космическо обучение при нас! Но нека децата да знаят, че трябва да положат истински труд и да проявят любознателност, за да ги достъпим до тази церемония и получаването на космически сертификат! Нашият екип ще селектира за участие в церемонията само тези деца, които покажат добри резултати по време на космическото си обучение.

Игри и народни танци

Правим всичко възможно децата да изживеят едно магическо лято с нас! Затова отделяме и много време за игри, създаване на нови приятелства, уроци по народни танци и организирана разходка из Юндола да преоткрием природата.

Цена:

540 лв за 6 нощувки (24 – 30 юли)

590 лв за 7 нощувки (24 – 31 юли)

Включва:

 • 6 или 7 нощувки настаняване в УОГС „Г. Аврамов“, Юндола + закуска, обяд и вечеря
 • ежедневна космическа програма с проекти за деца
 • гост лектори водещи популяризатори на науката за Космоса в България
 • посещение на авиационен център – летище „Ратан“ в Долна баня
 • разходка и посещение на плиоценския парк в Дорково
 • занятия по английски език (ако позволява графика)
 • изработване на ракети, които ще изстреляме
 • наблюдения с телескопи
 • астро парти с церемония по дипломиране със сертификати по случай 53 години от стъпването на Луната
 • уроци по народни танци

не включва транспорт от и до София

За условия касаещи придружители на деца, молим, потърсете ни на телефон 0889 434329 или на имейл info@spaceacad.com

Оставащ брой свободни места: 0%

За повече информация и въпроси:

Телефон: 0889 434329

Имейл: info@spaceacad.com

Моменти от космически лагери 2019, 2020 и 2021 г.