fbpx

ДЕТСКИ КОСМИЧЕСКИ ЛАГЕР

„Узана 2022“

17 юли – 22 юли

Добре дошли на нашия летен космически лагер за деца на възраст от 7 до 13 години!

През 2022 г. се навършват 53 години от стъпването на човек за пръв път на лунната повърхност!

По тази причина организираме невероятно космическо приключение за деца от цяла България в местността Узана и така ще съчетаем космическите знания и вдъхновение с много игри, танци и приятни преживявания сред природата.

Каним Ви на незабравимо космическо лятно преживяване! Сбъдни космическите си мечти и полети в Космоса с нас!

МЕСТНОСТТА УЗАНА

Местността Узана се намира на 25 км югозападно от град Габрово, на 1300 м средна надморска височина, на вододелното било на Стара планина. Високопланинската поляна е приютила в лоното на планината уникална природа, съхранено биологично разнообразие и съвременни хотелски бази. Узана се намира в подножието на връх Исполин, в сърцето на България. Тук се намира и географския център на нашата държава (измерен през 1991 г.), до който ще имаме разходка с малчуганите. Поставения знак заема формата на стилизирана пирамида, оцветена в цветовете на националния трибагреник. Местността се свързва с възможностите за почивка и отдих сред природата, защото тук се намира и най-широката билна поляна в Стара планина, отвсякъде заобиколена от вековни букови гори. Местността е и изходна точка за територията на два парка: на запад – национален парк „Централен Балкан“ и на изток – природен парк „Българка“.

Местност Узана
Местност Узана
Местност Узана
Местност Узана
Местност Узана
Местност Узана

ХОТЕЛ ПРИМА S

Хотелски комплекс Прима S е двузвезден хотел в местността Узана. През годините на работа се е утвърдил като място, където хората желаят да се върнат отново и да прекарат още една незабравима вечер с любимата си музика в ресторанта, да изпият още един чай от горски билки в изискания и уютен дневен бар или след официалната работа в семинарните зали да разпуснат с масаж и сауна или край външния басейн с барбекю бар. Хотелът предлага всички необходими удобства, за да се чувстват малчуганите щастливи по време на престоя си. Децата ще бъдат настанени в двойни стаи за 5 нощувки (от 17 юли до 22 юли) с осигурени закуска, обяд и вечеря. Осигурено вегетарианско меню за желаещите.

Узана
Узана
Узана
Узана
Узана
Узана
Узана

ТРАНСПОРТ / ПОСТОЯННO МЕДИЦИНСКО ЛИЦЕ НА МЯСТО

Обадете се на 0889434329 за въпроси относно групов транспорт от София до Юндола (не е включен в пакетната цена).

По време на лагера ще има постоянен лекар на щат за ваше и наше спокойствие.

УЧЕБНА ПРОГРАМА

Обучаваме децата с най-новото от космическите науки по наша оригинална учебна програма от космически занятия за деца на тази възраст.

Програмата на лагера е специално разработена от преподавателски екип с опит от космическата индустрия в чужбина, на принципа на проектното обучение – децата разработват проекти по зададени за конкретния период теми. Обучението чрез проекти е съвременен иновативен подход, чрез който децата възприемат пълноценно информацията и се подбужда интереса им.

По време на лагера всяко дете ще изработи:

 • собствени космически проекти в час
 • водна ракета, която ще изстреляме до 100 метра височина
 • собствен луноход или марсоход

Всички дейности по програмата са безопасни и съобразени с възрастта на участниците. Дневният режим на децата е комбиниран със здравословно и балансирано хранене.

Гост-лектори водещи популяризатори на науката за Космоса в България

Имаме желание да научим децата на най-новото, което се случва в космическия свят днес, както и да вдъхновим подрастващите по пътя на науката, защото нашите деца са хората, които ще бъдат лидери през утрешния ден и създатели на бъдещето на човечеството!

Затова сме поканили гост – лектори, водещи популяризатори на науката за Космоса в България. Те ще вдъхновят децата за всичко от космическия свят, в който живеем днес.

Занятия по английски език

(ако позволява натовареността на графика)

Английският език е в основата на адекватното образование на децата. Той е в основата на международния начин на комуникация и изучаване на науката за Космоса (а и не само). Разбира се, в рамките на лагера децата не могат да научат английски, но ние се стараем да им дадем солидни основи.

Децата ще изучават:

 • едни от най-често употребяваните думи в космическите науки
 • основни техники за построяване на изречения на английски език
 • основните времена в английския език

Разходка и прожекции в Планетариума в Габрово

Планетариумът в Габрово ще ви представи вълнуващия свят на Космоса чрез вълнуващи прожекции под своя купол. Децата ще се насладят на небесната сфера, а след това в звездната зала ще имаме и кратка церемония, по време на която ще покажат своите проекти на професионалните астрономи, които работят в Планетариума.

Посещение в Дома на хумора и сатирата в Габрово

Колко скучен би бил света без да се смеем?! В Дома на хумора и сатирата ще имаме възможност да се развеселим и да си тръгнем с усмивки до уши!

Посещение в Интерактивния музей на индустрията в Габрово

Сградата на Интерактивен музей на индустрията Габрово е обявена за недвижима културна ценност от местно значение през 1986 г.

Новият музей притежава напълно възстановен оригинален архитектурен облик отпреди повече от 120 години, при запазване на характерните отличителни белези и общата му естетика. Въведени са нови интериорни решения, съобразени със спецификата на представените музейни експозиции. Сградата, в своята цялост, представлява едно съживено културно-историческо наследство, обединяващо минало, настояще и бъдеще в едно. През 2014 г. Интерактивният музей на индустрията бе отличен със специална награда в конкурса „Сграда на годината“ за приноса му в развитието на културно-историческото наследство и иновативен подход при представяне историята на габровската индустрия.

Занятия по ракетомоделизъм и изстрелване на ракети

Като част от нашата програма децата изработват ракети, които изстрелваме от космодрума до хотела! Какво по-невероятно от това да си на 10 и да изстреляш собствена ракета?!

Този проект запознава децата с устройството на ракетите и принципа им на действие, както и дава основни знания по ракетно инженерство, работа с инструменти и кои са най-важните неща, които трябва да се вземат предвид, за да бъде изстрелването на една ракета успешно.

Rocket Launches Kids
rocket launches

Наблюдения с телескопи

С помощта на нашите професионални астрономи изследваме нощното небе в цялата му красота. Изживяването е незабравимо, децата остават впечатлени от гледките на планетите и това посява в тяхната психика трайна любов към Космоса и космическите науки за цял живот!

Астро парти с церемония по дипломиране със сертификати

След усилен труд, много нови знания и незабравими приключения, ще отпразнуваме 53 годишнината от стъпването на Нийл Армстронг – първият човек стъпил на Луната – като преоблечем нашите космически кадети като астронавти и ще ги наградим със сертификати за завършено космическо обучение при нас! Но нека децата да знаят, че трябва да положат истински труд и да проявят любознателност, за да ги достъпим до тази церемония и получаването на космически сертификат! Нашият екип ще селектира за участие в церемонията само тези деца, които покажат добри резултати по време на космическото си обучение.

Разходка до географския център на България

Местността Узана се намира в самия център на България и като част от нашата програма, се разхождаме с децата до знака пирамида, който отбелязва това място!

Местност Узана

Игри, разходки сред природата и народни танци

Правим всичко възможно децата да изживеят едно магическо лято с нас! Затова отделяме и много време за игри, създаване на нови приятелства, уроци по народни танци и организирана разходка из Узана, за да се насладим на природата.

Цена: 450 лв.

Включва:

 • 5 нощувки в хотел Прима S + закуска, обяд и вечеря
 • ежедневна космическа програма с проекти за деца
 • гост лектори водещи популяризатори на науката за Космоса в България
 • занятия по английски език
 • разходка и прожекции в планетариума в Габрово
 • посещение в Дома на хумора и сатирата в Габрово
 • посещение в Интерактивния музей на индустрията в Габрово
 • изработване на ракети, които ще изстреляме
 • наблюдения с телескопи
 • астро парти с церемония по дипломиране със сертификати по случай 53 години от стъпването на Луната
 • разходка до географския център на България
 • много игри и уроци по народни танци

не включва транспорт от и до София

За условия касаещи придружители на деца, молим, потърсете ни на телефон 0889 434329 или на имейл info@spaceacad.com

Оставащ брой свободни места: 15%

За повече информация и въпроси:

Телефон: 0889 434329

Имейл: info@spaceacad.com

Моменти от космически лагери 2019, 2020 и 2021 г.