fbpx

ДЕТСКИ КОСМИЧЕСКИ ЛАГЕР „ТРЯВНА 2020“

12 юли – 19 юли

Добре дошли на нашия летен космически лагер за деца на възраст от 7 до 13 години!

Тази година на 21 юли се навършват 51 години от стъпването на човек за пръв път на лунната повърхност. По тази причина организираме за втори път невероятно космическо приключение за нашите почитатели в град Трявна и така  съчетаваме космическите изживявания с много игри, танци и хубави преживявания сред природата.

Каним Ви на незабравимо космическо лятно преживяване! Сбъдни космическите си мечти и полети в Космоса с нас!

ГРАД ТРЯВНА

Град Трявна е уникално по рода си място с богата история. Тук от дълбока древност хората са живели в хармония със заобикалящата ги планина. Най-старите официални сведения за Трявна датират от времето на османската власт от 15 – 16 век. Градът се разраства бързо през 16 – 17 век.

Сред шедьоврите на тревненското архитектурно наследство има много възрожденски къщи. В годините на чуждо владичество тревненци не само се проявяват като талантливи майстори, но и така организират родното си място, в което живеят, че и до днес буди възхищение и създава повод за национална гордост архитектурния комплекс в центъра на града, включващ няколко значими паметници на строителното изкуство, свидетелстващи за предприемчивия дух на тревненеца, стремежа му към красота и самоизява.

В центъра на Трявна се намира единствения запазен днес възрожденски площад в България, с прилежащите му наоколо сгради. Най-представителната сграда на площада с часовниковата кула е Тревненското школо. Школото е сред първите светски училища в България.

ПАРК ХОТЕЛ ПАНОРАМА

Парк Хотел Панорама се намира на един от хълмовете на гр. Трявна, с панорамна гледка към града и билото на Стара планина. Хотелът предлага всички необходими удобства, за да се чувстват малчуганите щастливи по време на престоя си. Децата ще бъдат настанени в двойни стаи за 7 нощувки (от 12 юли до 19 юли) с осигурени закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. Осигурено вегетарианско меню за желаещите.

ТРАНСПОРТ / ПОСТОЯНЕН ЛЕКАР НА ЩАТ

За пътуващите от София сме осигурили групов транспорт до Трявна (не е включен в пакетната цена).

По време на лагера ще има постоянен лекар на щат за ваше и наше спокойствие.

УЧЕБНА ПРОГРАМА

Искаме да открехнем вратата на познанието за Космоса към всички деца и затова всеки ден ще имаме учебна програма с космически занятия, подходяща за възрастовата група на децата.

Програмата на лагера е специално разработена от преподавателски екип на принципа на проектното обучение – децата разработват проекти по зададени за конкретния период теми. Ние считаме, че обучението чрез проекти е съвременен иновативен подход, който можем да приложим успешно в образователните ни програми.

По време на лагера всяко дете ще изработи:

 • собствени космически проекти в час
 • водна ракета, която ще изстреляме до 100 метра височина
 • собствен луноход или марсоход

Всички дейности по програмата са безопасни и съобразени с възрастта на участниците. Дневният режим на децата е комбиниран със здравословно и балансирано хранене.

Гост-лектори водещи популяризатори на науката за Космоса в България

Ние искаме да ви научим на най-новото, което се осъществява в космическия свят днес, както и да ви вдъхновим да поемете по пътя на науката, защото вашите деца ще са хората на утрешния ден, които ще бъдат лидери и създатели на бъдещето на човечеството!

Затова сме поканили гост – лектори, водещи популяризатори на науката за Космоса в България. Те ще ви вдъхновят да научите всичко за космическия свят, в който живеем днес.

Занятия по английски език

Английският език е в основата на адекватното образование на децата. Той е в основата на международния начин на комуникация и изучаване на науката за Космоса (а и не само). Разбира се, в рамките на 7 дни децата не могат да научат английски, но ние се стараем да им дадем солидни основи.

Децата ще изучават:

 • едни от най-често употребяваните думи в космическите науки
 • основни техники за построяване на изречения на английски език
 • основните времена в английския език

Разходка и прожекции в Планетариума в Габрово

Планетариумът в Габрово ще ви представи вълнуващия свят на космоса чрез вълнуващи прожекции под своя купол. Децата ще се насладят на небесната сфера, а след това в звездната зала ще имаме и кратка церемония, по време на която ще покажат своите проекти на професионалните астрономи, които работят в Планетариума.

Посещение в Дома на хумора и сатирата в Габрово

Колко скучен би бил света без да се смеем?! В Дома на хумора и сатирата ще имаме възможност да се развеселим и да си тръгнем с усмивки до уши!

Посещение в Интерактивния музей на индустрията в Габрово

Сградата на Интерактивен музей на индустрията Габрово е обявена за недвижима културна ценност от местно значение през 1986 г.

Новият музей притежава напълно възстановен оригинален архитектурен облик отпреди повече от 120 години, при запазване на характерните отличителни белези и общата му естетика. Въведени са нови интериорни решения, съобразени със спецификата на представените музейни експозиции.
Сградата, в своята цялост, представлява едно съживено културно-историческо наследство, обединяващо минало, настояще и бъдеще в едно.
През 2014 г. Интерактивният музей на индустрията бе отличен със специална награда в конкурса „Сграда на годината“ за приноса му в развитието на културно-историческото наследство и иновативен подход при представяне историята на габровската индустрия.

Изстрелване на ракети

Като част от нашата програма всяко дете ще направи своя собствена ракета, която ще изстреляме от космодрума до хотела! Какво по-невероятно от това да си на 10 и да изстреляш собствена ракета?!

Този проект запознава децата с устройството на ракетите и принципа им на действие.

Наблюдения с телескопи

С помощта на нашите експерти ще изследваме нощното небе в цялата му красота! Изживяването е незабравимо и ще ви остави влюбени в Космоса за цял живот!

Астро парти с церемония по дипломиране със сертификати

След едноседмичен усилен труд, много нови знания и незабравими приключения, ще отпразнуваме 51 годишнината от стъпването на Нийл Армстронг – първият човек стъпил на Луната – като преоблечем нашите космически кадети като астронавти и ще ги наградим със сертификати за завършено космическо обучение при нас!

Разходка и посещение на архитектурен резерват Боженци

Разбира се, няма да прекарваме цялото си време в изследване на Космоса. Ще си направим чуден преход с водач до архитектурния резерват „Боженци“, който предоставя невероятна възможност да отморим и да научим повече за това чудно кътче от България.

Според легендата село Боженци е с история на повече от 600 години. Легендата разказва за болярката Божана, която през 1393 г. при превземането на Търново избягва със семейството си и търсейки спасение в гористите планини стига до малка рекичка. Заселва се по северните склонове на Стара планина и основава село Боженци.

Игри, народни танци и занаятите на Трявна

Ще направим всичко възможно Вашите деца да изживеят едно магическо лято с нас. Затова ще отделим и много време за игри, завързване на нови приятелства, уроци по народни танци и организирана разходка из Трявна да преоткрием традиционните занаяти, които се практикуват там.

Цена: 500 лв.

Включва:

 • 7 нощувки + закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря
 • ежедневна космическа програма с проекти за деца
 • гост лектори водещи популяризатори на науката за Космоса в България
 • занятия по английски език
 • разходка и прожекции в планетариума в Габрово
 • посещение в Дома на хумора и сатирата в Габрово
 • посещение в Интерактивния музей на индустрията в Габрово
 • наблюдения с телескопи
 • всяко дете ще проектира собствена ракета, която ще изстреляме
 • астро парти с церемония по дипломиране със сертификати по случай 51 години от стъпването на Луната
 • разходка и посещение на архитектурен резерват Боженци
 • много игри и уроци по народни танци
 • запознаване със занаятите на Трявна

не включва транспорт от и до София

Летен космически лагер ще има тъй като мерките по разпространението на коронавируса бяха облекчени с редица заповеди на министъра на здравеопазването! На практика след 15 юни единствените мерки, които остават са физическата дистанция. Тъй като ние няма как да упражняваме такава физическа дистанция по време на лагера, сме наложили наши мерки, за да минимизираме риска.

Можете да ни пишете на info@spaceacad.com с въпроси около тези мерки, но най-важното, което касае потенциални участници в летния лагер е отпадането на автобусния транспорт до и от Трявна. Тоест родителите ще трябва да докарат децата си до парк хотел Панорама със собствен транспорт.

За условия касаещи придружители на деца, молим, потърсете ни по телефона или по имейл.

За повече информация и въпроси:

Телефон: 0889 434329

Имейл: info@spaceacad.com

Моменти от космически лагер 2019г.