fbpx
ДА КАЦНЕМ ОТНОВО НА ЛУНАТА
Да се обърнем отново към Луната и да научим всичко за мисиите Аполо, които позволиха на хората да кацнат на лунната повърхност.
По време на това занятие ще научим как се е образувала нашата луна, къде се намира тя, колко далеч е от нас и колко е голяма. Ще си поговорим за лунните затъмнения и какво представляват фазите на Луната. След като разберем всичко за Луната е време да я посетим! Ще научим как хората кацната на лунната повърхност през 20-ти век и кога ще посетим Луната отново. Ще отговорим на въпроси като “Има ли вода на Луната?”, “Каква е връзката между месеците и Луната?”, “Колко дълго трае пътуването до Луната?”, “Колко високо можем да скочим на лунната повърхност?”, “Как се управлява лунно бъги?”, “Как се казва човекът, който е стъпил пръв на Луната?”, “Колко мощна и голяма е ракетата, която пътува към Луната?” и още много други.

Децата имат възможност да видят отблизо макет на Луната, да разгледат ракетата “Сатурн 5”, макети на лунни спускателни апарати и лунни електромобили, и да видят фазите на Луната отблизо с помощта на учебен макет.

Малчуганите ще направят малък макет на фазите на Луната.